اوقات شرعی

 

آخرین اخبار

19. اسفند 1399 - 12:26   |   کد مطلب: 34799
امان الله علیمرادی گفت: حفص می‌گوید "در خوف و رجا کسی را مانند موسی بن جعفر علیه السلام نیافتم و قرائت او با حزن آمیخته بود هنگامی که قرآن را قرائت می کرد گویا با کسی سخن می‌گفت".
رفتار امام کاظم(ع) در زندان موجب تحول انسان‌های زیاد بود/ ارتقا درجات انسان با تلاوت قرآن

به گزارش صبح الوند، به نقل از راه آرمان؛ امروز ۲۵ رجب مصادف با شهادت امام هفتم شیعیان، امام موسی کاظم علیه السلام است این امام بزرگوار سال های بسیار زیادی را در زندان به سر بردند و در این شرایط ارتباط شیعیان با این امام بزرگوار بسیار محدود امکان پذیر بود.

از زمان امامت امام صادق علیه السلام شبکه ای شکل گرفته بود که بر اساس آن اصحاب خاص حضرت در نقاط مختلف کشور اسلامی با یکدیگر در ارتباط بودند و این شبکه در دوران امامت امام موسی کاظم علیه السلام گسترش یافت. در این راستا در فرصتی معین افراد خاص معارف دینی را از امام دریافت و آن را از طریق شبکه ایجاد شده به شیعیان اعلام و اطلاع رسانی می کردند تا با این اقدام خلاء عدم ارتباط امام موسی کاظم علیه السلام با شیعیان پر شود.

بر اساس رصد تاریخ اسلام مشاهده می کنیم که در شبکه یاد شده افراد مورد اعتماد، بر اساس رده بندی فعالیت می کردند که این مسئله نشان دهنده درایت ائمه معصومین علیه السلام نسبت به رسالت سنگین امامت و رهبری جامعه است.

آنچه که مسلم است زندانی بودن امام موسی کاظم علیه السلام نتوانست رابطه امام با امت را قطع و تعلیم و آموزش معارف دینی و رفع شبهات را در فضای فرهنگی اهل بیت علیه السلام را متوقف کند. دوران زندانی بودن امام و شهادت آن حضرت بالاترین درس برای شیعیان و محبان این امام است که ما در راه ارتقا فرهنگ دین و تقویت روحیه دینی خود و در مسیر حفظ جامعه اسلامی در برابر تهاجمات فرهنگی در سخت ترین شرایط می توانیم تدبیر کنیم و وظیفه خود را انجام دهیم.

زندگی امام موسی کاظم علیه السلام در زندان الگویی برای همگان است و حرکت ایشان در زندان و فرصتی که این امام بزرگوار برای عبادت و راز و نیاز با خداوند غنیمت شمردند نیز  الگویی بسیار مناسب برای ما است. همچنین رفتار امام هفتم شیعیان در زندان موجب تحول انسان هایی بود که در مسیر باطل قرار گرفته بودند؛ در تاریخ آن امام بزرگوار داریم که حاکم وقت زن آوازه خوانی را به محضر حضرت فرستاد تا بتواند ارتباط معنوی امام با خداوند را قطع کند؛ لیکن امام با حالات معنوی خود موجب تحول آن زن شد و او به سجده افتاد و این مسئله الگوی دیگری است که ما در سخت ترین شرایط نباید هیچ گاه از مسیر حق نا امید شویم.

حجت الاسلام و المسلمین امان الله علیمرادی در گفتگو با راه آرمان؛ ضمن عرض تسلیت شهادت امام موسی کاظم علیه السلام گفت: امام کاظم علیه السلام به شخصی فرمودند “أتحبّ البقاء فی الدّنیا”؛ آیا بقای در دنیا را دوست داری؟ آن شخص که از تربیت شدگان مکتب امامت بود، عرض کرد آری آن حضرت پرسیدند: چرا؟ عرض کرد: برای آن که به قرائت سوره محبوب خود، “قل هو الله أحد” بپردازم.

نماینده مردم استان کرمان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به حدیث فوق ادامه داد: حضرت پس از لحظه ای سکوت فرمودند” اگر از شیعیان ما، کسی قرآن را به خوبی فرا نگرفته باشد در جهان برزخ، قرآن به او تعلیم داده می شود تا خدای سبحان با معرفت قرآن بر درجات او بیفزاید؛ زیرا درجات قرآن به اندازه آیات قرآن است. به قاری گفته می شود: بخوان و بالا برو. او نیز می خواند و بالا می رود.

وی با بیان اینکه در جهان برزخ زمینه ای برای تکامل عملی نیست ولی راه تکامل علمی باز است، ابراز کرد: بسیاری از علوم و معارف دین در آنجا برای انسان ها روشن و مشهود خواهد شد و چون عدد درجات بهشت به عدد آیات نورانی قرآن کریم است، برای ترفیع درجات شیعیان، ابتدا از تعلیم قرآن بهره مند خواهند شد و سپس با فرمان “اقرأ وارق”، می خوانند و در درجات بهشت صعود می کنند. صعود بهشتیان در درجات بهشت، همان ظهور انس با قرآن در دنیاست.

حجت الاسلام و المسلمین علیمرادی خاطرنشان کرد: حفص می گوید "در خوف و رجا کسی را مانند موسی بن جعفر علیه السلام  نیافتم و قرائت او با حزن آمیخته بود هنگامی که قرآن را قرائت می‌کرد گویا با کسی سخن می‌گفت".

انتهای پیام/

دیدگاه شما

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
کنگره ملی8000شهیداستان همدان