به گزارش صبح الوند، کامران گردان در جلسه هفته جاری کمیسیون خدمات شهری شورا با محوریت بررسی گزارش عملکرد سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری، گفت: نحوه ارائه عملکرد مدیریت جوان، خوشفکر و نوآور سازمان آتشنشانی نشاندهنده تسلط به امور مربوطه است که خروجی عملکرد مناسب آنها برای مردم دلگرمکننده خواهد بود و امیدواریم الگوگیری از تغییرات و تحولات چشمگیر این مجموعه در سطح کشور صورت پذیرد.
وی افزود: سازمان آتشنشانی و خدماتی ایمنی شهرداری همدان در دوره پنجم مدیریتشهری هر چه در توان داشت، پای کار گذاشت و در حوادث گوناگون و متفاوت در کنار مردم بود.
به گفته گردان؛ ادامه داد: خوشبختانه طی چند سال اخیر تحول خوبی در حوزه آتشنشانی چه از لحاظ تجهیزات و امکانات و چه از نظر نیروی انسانی شکل گرفته که میتواند منشا خدمات ارزندهتری به همشهریان باشد.
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان همچنین با اشاره به نقش آموزش به عنوان مکمل اساسی حوزههای عملیات، آموزش و پیشگیری سازمان آتشنشانی، معتقد است: فعالیتهای کارشناسانه معاونت پیشگیری و واحد روابطعمومی سازمان آتشنشانی شهرداری در حوزه آموزش، بالا رفتن فرهنگ ایمنی در میان شهروندان و همچنین علمیتر شدن و گستردتر شدن آموزشها را به دنبال دارد.
* مردانی: تحولآفرینی آتشنشانی در دوره پنجم مدیریتشهری
معاون خدمات شهري شهرداري همدان هم از تحولآفرینی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری در دوره پنجم مدیریتشهری خبر داد و گفت: سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری یکی از سازمانهای پرچالش و پرکار ماست که معتقدم کارهای با ارزشی در حوزه حفاظت از جان، مال و ناموس شهروندان همدانی برعهده دارند.
حسین مردانی با بیان اینکه نیروهای مدیریتی، ستادی و عملیاتی آتشنشانی بسیار خوشفکر و خلاق هستند؛ افزود: همیشه باید قدردان از خودگذشتگی، جانفشانی، شجاعت و شهامت آتشنشانانی باشیم که با ایثار، جان خود را به خطر انداختهاند تا ایمنی و آرامش را برای شهروندان ایجاد کنند.
وی بر ضرورت وجود و تجهیز سازمان آتشنشانی در شهر تأکید کرد و گفت: در دوره پنجم مدیریت شهری، تلاش شد با توجه ویژه به سازمان آتش نشانی شهرداری همدان، آن را برای مقابله با حوادث احتمالی، توانمندتر کند؛ بر همین مبنا بود که تجهیزات مهمی از جمله تجهیز خودروی امدادی دو دیفرانسیل، افزایش شیرهای هیدرانت و... به انجام رسید و تجهیزات بهتر از دورههای قبل تأمین شد.
مردانی با تأکید بر اینکه نصب شیر هیدرانت در لحظه نجاتدهنده خواهد بود و بهمنظور تسریع در آبگیری خودروهای آتشنشانی و افزایش سرعت امداد رسانی در مواقع آتش سوزی و بحران کاربرد دارد؛ گفت: سال گذشته (1399) همراه با ابتکار مدیریتی نسبت به فعال کردن شیرهای هیدرانت آتش نشانی که در زیر معابر شهر مدفون شده بود، اقدام شد؛ همچنین پس از گذشت سالیان سال شاهد افزایش 67 درصدی شیرهای جدید هیدرانت در نقاط مختلف شهر هستیم.
معاون خدمات شهري شهرداري همدان ادامه داد: طی سال گذشته (1399) حدود 150 هزار مورد تماس تلفنی با سامانه 125 صورت گرفته که علاوه بر عملیات جزئی، 3 هزار مورد آن منجر به عملیات خاص شده است.
مردانی با بیان اینکه عملیات امداد و نجات در سال گذشته با وجود فرهنگسازی و اطلاعرسانی مناسب سازمان آتشنشانی نسبت به سال 1398 با کاهش ۱۵ درصدی همراه بوده است؛ عنوان کرد: به صورت میانگین حدود 85 درصد بودجه سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری محقق شده که در برخی از حوزهها به بالای 100 درصد و همچنین 135 درصد نیز رسیده است.
* پورسینا: مانور آتشنشانی همدان برای ساختن شهر ایمن
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری همدان در ادامه این جلسه با تأکید بر مانور آتشنشانی برای ساختن شهر ایمن، گفت: وحدت رویه تمامی نیروهای انسانی مهمترین عامل سازمان برای برای اعتلای ایمنی در سطح شهر است که امیدواریم در تحقق این مهم، بیش از پیش گام برداریم تا شهری امن برای شهروندان بسازیم.
سيد صادق پورسينا با اشاره به عملکرد واحد عملیاتی سازمان آتشنشاني و خدمات ايمني شهرداری، اظهار کرد: طی سال گذشته (1399) 155 و 844 مورد تماس تلفنی در سامانه 125 ثبت شده که نسبت به سال 1398، 7 درصد کاهش داشته و 3 هزار و 180 مورد آن منجر به وقوع عملیات شده است؛ از این تعداد، هزار و 865 مورد مربوط به عملیات اطفا حریق، هزار و 256 مورد امداد و نجات و 59 مورد احتیاط حریق بود که به ترتیب 4، 27 و 52 درصد کاهش نسبت به سال 1398 را نشان میدهد.
وی با تأکید بر اینکه عملیات آتشنشانی در سال 1399 نسبت به سال 1398، ۱۵ درصد کاهش یافته است؛ افزود: طی وقوع عملیات امداد و نجات در سال گذشته، 837 نفر نجاتیافته، ۱۳۶ نفر مصدوم و ۱۷ نفر متوفی داشتیم که نسبت به سال 1398، 33 درصد کاهش در حوزه نجاتیافتگان، 34 درصد کاهش در حوزه مصدومین و همچنین 26 درصد کاهش در حوزه متوفی را شاهد بودیم.
پورسینا با تأکید بر اینکه همدان، شهر کوهستانی است؛ بیان کرد: تجهیز ناوگان آتشنشانی به خودروهای امدادی دو دیفرانسیل در این منطقه، ضرورتی اجتنابناپذیر است که با توجه به منابع و سیاستهای موجود برای نخستینبار خودرو دو دیفرانسیل شاسی بلند به ناوگان عملیاتی سازمان اضافه و بهعنوان نخستین خودروی نجات سبک تجهیز شد.
رئیس سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری همدان همچنین با تأکید بر اینکه 85 درصد بودجه درآمدی سازمان، تحقق یافته است؛ گفت: تنها در حوزه ماده 16 نقص وجود دارد که امیدواریم امسال این کمبود مالی با حمایتهای شورای شهر، شهردار و معاون خدمات شهری شهرداری رفع شود و وضعیت موجود را ارتقا دهیم.
پورسینا از بهرهبرداری ایستگاه شهید سردار همدانی در سالجاری خبر داد و گفت: ضمن بازسازی 5 ایستگاه آتشنشانی با هزینه یک میلیارد تومانی در سال گذشته، امسال هم بنا داریم به سمت نوسازی و بهسازی سایر ایستگاههای آتشنشانی پیش برویم. همچنین هم به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی همچنین از معرفی توان داخلی جدید سازمان تحتعنوان بخش تولید و درآمدزایی خبر داد و گفت: این ظرفیت داخلی از سوی شورای شهر به تصویب رسید تا بخشی از بودجه سازمان از طریق تعمیرات و تجهیزات خودروهای آتشنشانی سایر شهرستانها و استانها ارتقا یابد که خوشبختانه استقبال خوبی از این اقدام، صورت گرفت.
پورسینا؛ حفظ داراییهای قبل، ارتقای توان و بهروز کردن این داراییها و همچنین افزایش داراییها را مهمترین رویکرد سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری برشمرد و گفت: علیرغم اصلاح ایرادات شیرهای هیدرانت قبلی نسبت به خرید 50 عدد دریچه مخصوص شیر هیدرانت، شیرآلات و اتصالات مربوطه و همچنین خرید و نصب 35 دستگاه شیر هیدرانت در سطح شهر اقدام شد.
وی با بیان اینکه تعداد شیرهای آتشنشانی در سطح شهر از 65 دستگاه به 102 دستگاه رسیده که افزایش 66 درصدی طی سه دهه اخیر داشته است؛ افزود: ۱۲۰ دستگاه شیر هیدرانت در بودجه مناطق 4گانه دیده شده است که در صورت اجرایی شدن آنها، به حداقل استانداردها در این حوزه، دست خواهیم یافت.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری با توجه به اینکه عمر مفید سیلندرهای تنفسی 20 ساله است و از رده خارج شده بودند؛ اعلام کرد: برای خریداری و تزریق 35 دستگاه تنفسی (شارژ کپسول، سیلندر و ست کامل) به بدنه سازمان، بیش از ۶۰۰ میلیون تومان هزینه شده است.
پورسینا از خرید و تجهیز سازمان به 10 دستگاه لجنکش برای نخستینبار خبر داد و گفت: از آنجا که در زمان وقوع آبگیری و سیلابها آسیب جدی به دستگاههای کفکش وارد میشد، سال گذشته نیازسنجی خریداری لجنکش هم در دستور کار قرار گرفت و به بدنه عملیاتی سازمان اضافه شد؛ همچنین 10 دستگاه پمپ کفکش هم خریداری شده است.
وی همچنین با اشاره به اقدامات حوزه معاونت آموزش و پیشگیری، اظهار کرد: در سال گذشته هزار و 205 مورد دستورالعمل و طرح ایمنی و 551 مورد صدور تأییدیه طرح ایمنی ساختمانها داشتهایم که به ترتیب با افزایش 22 و 26 درصدی نسبت به سال 98 مواجه هستیم.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری همدان در پایان ابراز امیدواری کرد: امسال با حمایتهای شورا و شهرداری نسبت به ارتقای توان عملیاتی و جذب نیروی انسانی (20 آتشنشان) اقدام شود و ضمن پیشروی در حوزه جوانسازی ناوگان عملیاتی (تعویض 5 دستگاه خودروی فرسوده)، خرید تجهیزات و لوازم امدادی، اطفایی و... نیز در دستور کار سازمان قرار دارد.
دیدگاه شما