به گزارش صبح الوند، ابوذر گلمحمدی؛ نرخ دستمزد شاطرهای نانوایی در همدان را نسبت به سایر شهرهای کشور منطقی ندانست و افزود: در حال حاضر شاهد مهاجرت شاطرهای حرفهای به سایر شهرهای کشور هستیم، زیرا شاهد عدم تطابق هزینهها و درآمد نانوایی و ارزش واقعی نان هستیم.
وی با اشاره به اینکه عمر مفید کاری شاطرهای نانوایی در پخت سنگک سنتی بهعنوان مشاغل سخت و زیان آور، 20 ساله است که ۹۹ درصد آنها دچار بیماری واریس میشوند؛ تأکید کرد: سیاست نادرست سیاستگذاران و مدیران در حوزه آرد، سلامت جامعه را به نابودی میکشاند.
گلمحمدی با توجه به اینکه کارشناسان استانداری و سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان بهمنظور جلوگیری از مشکلات حوزه نان نسبت به تعیین قیمت نان اقدام میکنند؛ گفت: متأسفانه بهدلیل قیمت بسیار پایین نان در شهر همدان، همچنان قاچاق نان بیداد میکند و در حال گسترش است، تا جایی برای خوراک چهارپایان هم استفاده میشود.
وی با تأکید بر اینکه ضعیفترین گندم در کشور متعلق به شهر همدان است، زیرا ماده گلوتن آرد گندم در کشور 25 مطرح میشود، درحالیکه این رقم در همدان ۱۶ است؛ بیان کرد: : باید فرهنگسازی برای عموم مردم بهمنظور خرید نان با کیفیت مشروط به استفاده از آرد کامل صورت گیرد.
رییس اتحادیه نانوایان همدان با بیان اینکه انتظار میرود حمایت کنیم تا نان سنتی در همدان احیا شود، پیشنهاد داد: با توجه به اینکه ارزش واقعی نان بر اساس کیفیت آن محاسبه نمیشود، به صورت پایلوت ۱۰ واحد سنگکی و ۷ واحد تافتون با آرد کامل بر اساس قیمت مناسب، پخت داشته باشند و در این زمینه استانداری همدان هم از سوی شورای شهر، متقاعد شود.
حجتالاسلام جعفر رحمانی، کارشناس سبک زندگی اسلامی نیز با اشاره به اهمیت و تأکید بر نقش استفاده از سبوس و آرد کامل در نان، به مضرات جدا کردن سبوس از آرد اشاره کرد.
دیدگاه شما