اوقات شرعی

 

آخرین اخبار

8. ارديبهشت 1402 - 10:19   |   کد مطلب: 33475

به گزارش صبح الوند، اگر به طور مداوم دچار مشکلات گوارشی و سو هاضمه می شوید این بار می توانید از گیاهان طبیعی برای درمان و حل مشکل خود استفاده نمایید.متخصصان طب سنتی زنجبیل را گیاهی بسیاری مناسب برای معده و روده می دانند.در ادامه همراه با نیک صالحی شوید تا درباره این گیاه شستشو دهنده معده و روده و همچنین سایر گیاهان مناسب برای مشکلات گوارشی بیشتر آشنا شوید.

شستشو دهنده معده و روده

خواص درمانی زنجبیل قدیر محمدی درباره خواص زنجبیل گفت: زنجبیل یک ادویه شناخته شده در طول تاریخ و ریشه یک درخت است که طبیعت گرم و خشک دارد؛ معمولاً در طبیعت گیاهان را به درجه یک تا چهار تقسیم بندی می‌کنند به این شکل که اگر در درجه چهارم باشد سمی محسوب می‌شود اما درجه پایین‌تر از این میزان می‌تواند خاصیت درمانی داشته باشد که زنجبیل در درجه سوم قرار دارد.

وی ادامه داد: زنجبیل در گروه سوم گرمی قرار دارد و این گیاه از نظر شکل شبیه سیب زمینی است؛ این گیاه خاصیت نسبتاً خوبی برای دستگاه گوارش دارد، ملین طبع و بازکننده عروق و گرفتگی‌های کبد است

متخصص طب سنتی در ادامه افزود: با توجه به خاصیت گرمی و خشکی که زنجبیل دارد این خشکی باعث خشک شدن رطوبت اضافی بدن از جمله رطوبت روده و معده می‌شود و می‌تواند برطرف کننده تشنگی به ویژه تشنگی ناشی از تجمع بلغم در معده باشد.

وی با اشاره به اینکه زنجبیل برای معده، قلب، کبد و مغز مقوی است و همچنین سموم حیوانی در بدن را خنثی می‌کند، تصریح کرد: در واقع سموم حیوانی در بدن به معنای مرغ‌هایی هستند که برای پرورش آنان از آنتی بیوتیک استفاده شده یا گوشت گاو که با برخی سموم تماس پیدا کرده است و با غذا خوردن وارد بدن شده است.

محمدی، ادامه داد: زنجبیل اخلاط لزج بدن را دفع می‌کند؛ برای کسانی که رطوبت مغز دارند به شکلی که خواب آنان زیاد شده، کسالت دارند و پف سر و صورت آنان زیاد است، همچنین لعاب دهان آنان زیاد شده و آب دهان آنان به هنگام صحبت کردن پرتاب می‌شود، می‌تواند موثر باشد.

وی در ادامه افزود: مصرف زنجبیل می‌تواند کرم‌های روده‌ای را از بین ببرد، در برخی موارد برای تکرر ادرار مفید است و در افرادی که سردی کرده‌اند می‌تواند موثر باشد.

گیاهان شستشو دهنده معده

متخصص طب سنتی با بیان اینکه گیاهانی مانند دارچین و زنجبیل معمولاً به شکل اصلی ماندگاری زیادی دارند اما پودر این گیاهان معمولاً بیش از ۶۰ روز دوام ندارد، گفت: خواص این گیاهان به شکل پودر از بین خواهد رفت، پس بهتر است به شکل اصلی مصرف شوند، همچنین زنجبیل مصلح تخم مرغ است و می‌توان به جای نمک از این گیاه بر روی تخم مرغ پاشید و مصرف کرد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا مصرف زنجبیل در دوران بارداری می‌تواند اختلالات جنینی را افزایش دهد، گفت: زنجبیل می‌تواند به وسیله تقویت معده تهوع در بارداری را کاهش دهد اما به واسطه اینکه زنجبیل از نوع درجه سوم محسوب می‌شود حکمای قدیم داروهای نوع سوم را برای بارداری و شیردهی تجویز نمی‌کردند و مصرف این گیاه در بارداری مضر است.

بد نیست سایر روش های طبیعی شستشو دهنده معده و روده را بشناسید

-نعناع نعناع به صورت تازه یا خشک، یکی از مهمترین مواد غذایی برطرف‌کننده سوء هاضمه است. نعناع همچنین به تقویت معده کمک می‌کند و بهتر است به صورت ناشتا یا قبل از خواب استفاده شود.

-چای عسل و آبلیمو

ترکیب یک قاشق چایخوری عسل، یک قاسق چایخوری آب لیموی تازه به همراه زنجبیل در چای، معجونی فوق‌العاده برای رفع سوء هاضمه است. بهتر است این ترکیب به صورت ناشتا یا قبل از خواب استفاده شود.

-آب ولرم

یکی از مهمترین روش‌های شستشوی معده و روده، آب رسانی مداوم به بدن است. کم آبی بدن اثرات مخربی بر عملکرد و سلامت تمام اعضای بدن، به ویژه روده، معده، کلیه، کبد و مغز دارد. بنابراین توصیه شده است روزی حداقل ۸ لیوان آب نوشیده شود، یک لیوان قبل از خواب و یکی به محض بیدار شدن از خواب باشد. نوشیدن آب نیم ساعت قبل از غذا توصیه شده است و صرف آب یخ یا آب حین غذا ممنوع است.

مطالعات جدید نشان می‌دهد آب ولرم علاوه بر شستشوی سیستم گوارشی، به سوخت و ساز بدن کمک می‌کند و مهمترین روش برای مبارزه با گرفتگی و سوزش سر معده است.

-لیمو و دفع سموم بدن

اضافه کردن آب لیموی تازه به غذا و سالاد، یکی از روش‌های فوق العاده دفع سموم بدن و کمک به هضم غذاست.

-آلوئه ورا

نوشیدن عصاره آلوئه ورا به صورت ناشتا به هضم غذا و دفع سموم کمک می‌کند.

-مصرف میوه، سبزی و غلات کامل

مصرف مواد غذایی حاوی فیبر یکی از فاکتورهای سلامت روده و معده است. میوه‌ها و سبزیجاتی مانند توت فرنگی، انبه، آووکادو، غلات سبوس‌دار، اسفناج، گل کلم، هویج، سبوس گندم، سیب، کلم بروکلی، لوبیا، انجیر، گلابی و کشمش و آلوی خشک حاوی مقادیر بالای فیبر هستند. بدن در روز به ۲۰ تا ۲۵ گرم فیبر نیاز دارد. فیبر علاوه بر سهولت در عملکرد سیستم گوارشی، احتمال ابتلا به سرطان‌های مری، معده و روده را کاهش می‌دهد. مصرف سبزیجات با برگ تیره و سبزیجات زردرنگ نیز به سلامت روده و معده کمک می‌کند.

فارس -ایرنا

دیدگاه شما

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
کنگره ملی8000شهیداستان همدان