به گزارش صبح الوند، حمید بادامینجات در نخستین این جلسه کمیسیون، اظهار کرد: باید تمام خطکشیهای محلهای و منطقهای شهر حذف شود و تمامی پروژههای عمرانی در سطح شهر به صورت یکسان دیده شود.
بادامینجات با توجه به اینکه کمکهای دولتی به شهرداری همدان در حوزه بازآفرینی بسیار ناچیز بوده و متأسفانه محقق نیز نشده است؛ گفت: بر اساس بررسیهای کمیسیون، درصد تخصیص اعتبارات دولتی 30 تا 50 درصد محقق شده است که در بودجه سال گذشته از جمله سایتموزه میدان امام(ره) و مباحث بازآفرینی بهطور کامل محقق نشد.
وی با اشاره به کوتاهی اداره کل راهوشهرسازی استان در بحث کنارگذرهای همدان؛ معتقد است: نبود کنارگذر موجب افزایش هزینههای مدیریتشهری، ایجاد گرههای ترافیکی و آلودگی هوا شده که بسیار قابل توجه است؛ همچنین اگر کنارگذرها ایجاد شوند، شاید ضرورتی برای احداث بسیاری از پلها و زیرگذرهای پیشبینی شده، نباشد.
بادامینجات با تأکید بر اینکه تمامی درآمدهای شهرداری همدان باید به صورت متمرکز در حساب خزانهداری کل (شاید چند حساب) تجمیع شود و پروژههای عمرانی نیز به تناسب نیاز شهر دیده شود؛ بیان کرد: اولویت نخست شهرداری همدان بهمانند تمامی تشکیلات کشوری، پرداخت حقوق و مزایای نیروی انسانی خواهد بود و سپس باید نسبت به تکمیل پروژههای اثرگذار و اولویتدار بپردازند.
وی همچنین گفت: مهمترین وظایف شوراها پس از انتخاب شهردار؛ بررسی و تصویب عوارض محلی و بهای خدمات و بررسی بودجه شهرداری همدان به صورت سالیانه است که باید برای این مهم بهصورت ویژه بهمنظور تسهیل روند امور شهر و شهروندان، وقت گذاشت.
بادامینجات تأکید کرد: افزایش بودجه پیشنهادی شهرداری همدان بهمبلغ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان از قدرت و ریسک مجموعه مدیریتشهری خبر میدهد و نشاندهنده این است که شهرداری تمایل دارد در سال پایانی هم با همان قدرت سال نخست و بیشتر، به کار خود ادامه دهد.
رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و مالی شورای شهر همدان افزود: مجموعه فعالیتهای حوزه عمرانی نشان میدهد سال پایانی مجموعه مدیریتشهری، تفاوتی با سالهای قبل ندارد و شهرداری همدان در حوزه درآمدی سال 1399، موفق عمل کرده است و درصد تحقق درآمدی آن، قابل توجه بود.
بادامینجات گفت: بودجه 1400 شهرداری همدان با افزایش 60 درصدی نسبت به مصوب سال 1399 برخوردار است که از هزار میلیارد تومان به هزار و 600 میلیارد تومان رسید.
وی با بیان اینکه در مجموع از آغاز دوره پنجم شورای شهر تا اواسط سال ۱۴00 شاهد افزایش 4 برابری بودجه شهرداری هستیم؛ ادامه داد: افزایش 25 درصدی عملکرد درآمدی شهرداری همدان در سال 99 تحسینبرانگیز است؛ زیرا این مهم نسبت به سایر شهرها که معمولاً با کاهش درآمد همراه بودند، قابل تأمل خواهد بود.
بادامینجات با تأکید بر اینکه باید در اجرا و تکمیل پروژهها، مناطق را بررسی نکنیم؛ معتقد است: باید فارغ از بررسی منطقهای، پروژههای عمرانی و تأثیرگذار در اولویت قرار گیرند و هزینهکرد کل بودجه تنها در مناطق 4گانه، الزامی نباشد.
* عملکرد شهرداری در حوزه فناوری بسیار ضعیف است
رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و مالی شورای شهر همدان در ادامه با بیان اینکه براساس سیاستهای ابلاغ شده نیز بخش اتفاق افتاده و بخشی از آنهم قابل تأمل است؛ گفت: عملکرد شهرداری در حوزه فناوری بسیار ضعیف است.
بادامینجات افزود: طی بررسی وضعیت سازمانهایهای شهرداری همدان در جلسات بررسی ششدوازدهم بودجه سال 1399 شهرداری، سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری با 21 درصد عملکرد بهعنوان ضعیفترین و سازمان حملونقل و ترافیک شهرداری با ۱۶۰ درصد عملکرد بهعنوان برترین سازمان در حوزه درآمدی شناخته شدند.
وی همچنین با بیان اینکه حوزه فناوری شهرداری همدان به لحاظ عملکردی، صفر است که بهعنوان یکی از نقاط ضعف بودجه سال ۱۴۰۰ نیز کنار نقاط قوت آن، دیده میشود؛ افزود: برای شکلگیری حساب کیف شهروندی حتی برنامه هم وجود ندارد؛ در صورتی که کارتبلیت اتوبوسها تا پایان سال ۹۹ تمدید شده است و از سوی دیگر باید پرداختهای خرد شهروندان در الیت، اتوبوس، تاکسی و... به صورت متمرکز تعریف شود.
بادامینجات در پایان سخنانش با توجه به اینکه دفترچه تعرفه عوارض محلی شهرداری همدان در سایت شهرداری موجود است، باید این مهم در سامانه شفافیت نیز بارگذاری شود؛ اعلام کرد: لایحه پیشنهادی بودجه ۱۴۰۰ شهرداری همدان هم به صورت فایل پیدیاف در سامانه شفافیت شهرداری همدان بارگذاری شده است تا مورد مطالعه عموم مردم قرار گیرد که البته این مهم نیز به صورت فایل اکسل، بارگذاری خواهد شد.
* عسگریان: ضرورت تمرکز بر روی پروژههای شاخص و اثرگذار شهر
رئیس شورای شهر همدان نیز با تأکید بر اینکه بودجه پیشنهادی 1400 شهرداری همدان تقریباً قابل قبول است؛ اما باید پروژههای شاخص تعریف شود؛ گفت: ورودیهای شهر همدان به عنوان شاخصههای شهر هستند و باید پروژههای این مناطق سریعتر انجام شود.
سید مسعود عسگریان اظهار کرد: مجموعه شورا و شهرداری سادهانگاری نکنیم و با واقعیتها پیش برویم؛ زیرا سال آینده با افزایش هزینهها مواجه خواهیم بود و در اصل باید روی پروژههای شاخص و اثرگذار متمرکز شویم.
وی اظهار کرد: با بررسی پروژههای پیشنهادی شهرداری و اعتبارات پیشبینی شده برای آنها متوجه میشویم که با پراکندگی و گستردگی پروژهها، اعتبار قابلقبول و مورد نیاز پروژههای اثرگذار برای سال 1400 تأمین نشده است تا بتوان اینگونه پروژههای را در کوتاهمدت به اتمام برسانند و میبایست شورای شهر در این خصوص ورود دقیق و کارساز داشته باشد.
* گردان: تأکید بر ورود جدی شهرداری به حوزه محیطزیست
رئیس کمیسیون خدمات شهری شهرداری همدان نیز در این جلسه گفت: بودجه مناسب باید با کمترین تغییرات تدوین شود که امیدواریم بودجه شهرداری در سال ۱۴۰۰ بر اساس کدهای انتخاب شده، مشخص شود.
کامران گردان افزود: خوشبختانه همچون دورههای گذشته شورای پنجم، ۵۹ درصد بودجه شهرداری به حوزه عمرانی اختصاص یافته است که این مهم نشاندهنده کاهش هزینههای جاری خواهد بود.
وی با بیان اینکه امروزه مباحث محیط زیستی به مطالبه مردمی تبدیل شده است؛ از اینرو شهرداری باید در حوزه حفاظت از محیط زیست پررنگتر ورود کند، افزود: شهرداری همدان باید بودجه خاصی برای ساماندهی و نگهداری سگهای ولگرد و احداث پناهگاه مناسب برای آنها، درنظر بگیرد؛ زیرا این مهم در شهر همدان به یک معضل تبدیل شده است.
گردان همچنین گفت: گویا از سوی شهرداری وعده دادهاند که در بحث خرید و نصب دستگاه پایش هوا در شهر همدان ورود پیدا خواهند کرد تا با نصب آن در سطح شهر به سلامت محیط زیست کمک شود؛ انتظار میرود این مهم در قالب مطالبه عمومی محیط زیست مورد پیگیری قرار گیرد.
وی توصیه کرد: همچنین در بودجه سال آینده مباحث زیباسازی و نظافت شهر بهعنوان ویترین شهر باید به صورت ویژه مدنظر قرار گیرد.
* فتحی: نقطه ضعف شهرداری؛ عدم اطلاعرسانی است
رئیس کمیسیون نظارت، بازرسی و امور اداری شورای شهر همدان گفت: بر اساس آمار اعتقاد دارم که هیچ دورهای به اندازه این دوره مدیریت شهری، رضایتمندی وجود نداشته است؛ اما نقطه ضعف فقط عدم اطلاعرسانی است.
علی فتحی افزود: میتوان مدعی بود که شهرداری همدان در حوزه آسفالتریزی، پیادهروسازی و ایجاد فضای سبز در کشور ممتاز است؛ اما اطلاعرسانی مناسبی صورت نگرفته است.
فتحی با بیان اینکه اکثر جدولها و نهرهای تعویض شده مربوط به دهه ۶۰ و ۷۰ است که به طور کامل فرسوده شده بود و نیاز به اقدام عمرانی مجدد داشت، اظهار کرد: همچنین بیشتر محلات بدون پیادهرو و جدول مناسب و سایر امکانات بودند؛ همچنین در راستای گسترش ورزش محلات و شهروندی بیش از ۲۰ زمین فوتبال همراه با چمن مصنوعی احداث شد که این مهم در کشور بینظیر بود و از سوی دیگر احداث چند پارک محلهای و ارائه سایر خدمات انجام شده در چند دهه اخیر، بیسابقه بوده است.
وی پیشنهاد داد: برای پروژههای بزرگ، تیمهای اختصاصی در نظر گرفته شود تا شاهد تسریع در روند امور و پیگیریها باشیم و گزارش ماهیانه آن نیز از تیمها مدنظر، دریافت شود.
* حضرتزاده: برنامهمحور بودن بودجه شهرداری مدنظر بود
معاون برنامهریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری همدان، رقم پیشبینی شده بودجه شهرداری در سال ۱۴۰۰ را هزار و 600 میلیارد تومان برشمرد و گفت: ۵۹ درصد از این مبلغ در حوزه عمرانی و مابقی در حوزه جاری هزینه میشود.
مرتضی حضرتزاده افزود: اعضای شورای شهر و کمیسیون برنامه، بودجه و مالی شورای شهر، خطمشی مناسبی به شهرداری دادند، حساسیت ایجاد کردند و تأکید این کمیسیون ما را مکلف کرد جدیتر نسبت به بودجه ورود کنیم که بودجهریزی حدود 3 ماه به طول انجامید.
وی با تأکید بر اعمال سیاستهای شورای شهر در لایحه پیشنهادی بودجه سال ۱۴۰۰ شهرداری، گفت: بر اساس تکالیف اعضای شورای شهر در قالب سیاستگذاری و تأکیدات شهردار، برنامهمحور بودن بودجه شهرداری با رویکرد اتمام پروژههای ناتمام، مدنظر قرار گرفته است تا شاهد پیشروی روند مناسب امور شهری باشیم و پرونده دوره عملکرد 4 ساله مدیریتشهری بسته شود.
دیدگاه شما