به گزارش صبح الوند، سعید شهابینیا در نطق پیش از دستور جلسه صحن شورا با اشاره به اینکه نرخ بهرهوری در ایران بسیار پایین است و باید فرایند ،شیوه و نحوه کار اصلاح شود، اضافه کرد: با اصلاح در نحوه انجام کار و با کارایی و اثربخشی به بهره وری میرسیم.
وی با بیان اینکه ایران جزو کشورهایی است که بیشترین ساعات کاری را دارد و کمترین روز های تعطیل، اضافه کرد: با این حال بهرهوری در ایران بسیار پایین است و کارها با کیفیت انجام نمیشود چرا که در برخی حوزه ها زیرساخت ها فراهم نیست.
شهابی نیا با اشاره به برگزاری جلسات صحن شورا و صحن مجلس شورای اسلامی، اضافه کرد: در این جلسات برای برخی تصمیمگیریها اعم از طرح و لایحه زمان های زیادی صرف میشود، که به نظر میرسد، مدت زمان صرف شده بیشتر از زمان استاندارد برای بررسی موارد مذکور است.
وی با اشاره به اینکه سازمان بهره وری آسیایی(APO) در سال ۱۳۴۴ آغاز به کار کرده است، افزود: در ایران، سازمان ملی بهره وری سال ۱۳۷۲ فعالیت خود را آغاز کرده، که این امر بیانگر آنست که توجه به مقوله بهرهوری در ایران با ۳۰ سال تاخیر، آغاز شده است و گروه ایران از آغاز کار، به عضویت سازمان مذکور درآمد .
شهابی نیا با بیان اینکه برای بهرهوری مناسب باید برنامهریزی دقیقی داشته باشیم، اظهار کرد: نبود برنامه ریزی باعث ایجاد بحران در کارها می شود.
وی همچنین با بیان اینکه در سال ۱۳۶۸ اولین برنامه ۵ ساله ایران نوشته شد، گفت: دو نوع دانش داریم، دانش آشکار که قابل انتقال است و دانش پنهان که نیاز به تجربه دارد، مانند رانندگی، با گفتن نمیتوان رانندگی را به کسی آموزش داد، فرد باید خودش رانندگی را تجربه کند تا آموزش ببیند، برنامه ریزی نیز از نوع دانش های پنهان است. آغاز نگارش برنامه های ۵ ساله در دنیا به سال های ۱۸۰۰ میلادی در حدود ۱۲۰۰ شمسی باز میگردد، ولی در ایران اولین برنامه ۵ ساله در سال ۱۳۶۸ تدوین و اجرایی شد، یعنی کشورمان تجربه آموزی در حوزه برنامهریزی در حدود ۱۹۰ سال نسبت به دنیا عقب است.
به گفته شهابی نیا در کشور ما برنامههای خوب نوشته میشود اما به خوبی اجرا نمیشود که یکی از دلایل آن نداشتن تجربه است.
دیدگاه شما