به گزارش صبح الوند به نقل از همدان پیام، هنوز مدت زمان رياست عليرضا رضايي در دانشگاه آزاد اسلامي واحد همدان يك سال نشده بود كه ديروز اين دانشگاه دومين تغيير در مديريت خود را تجربه كرد. اگر 51 روز ديگر از سال ميگذشت مدت اين رياست ميتوانست يك سال خود را تجربه كند اما بر اساس تغيير و تحولات موجود گويا زودتر از آنچه كه متوليان امور در دانشگاه آزاد فكرش را بكنند قرعه به نام آنها افتاد.
به دنبال روي كار آمدن دولت تدبير و اميد و پس از به رياست رسيدن میرزاده به عنوان سومين رئيس دانشگاه آزاد اسلامي کشور در 29 آبانماه سال جاري انتظارها بر اين بود كه تغييرات مديريتي در دانشگاههاي متعدد در مراكز استانها و به دنبال آن شهرستانها رقم بخورد.
دانشگاه آزاد اسلامي در حال حاضر با داشتن يك ميليون و 700 هزار دانشجو و بيش از 4 ميليون فارغالتحصيل بيش از نيمي از جمعيت دانشجويان كشور را به خود اختصاص داده است.
دانشگاه آزاد همدان هم با فضايي آموزشي افزون بر 100 هكتار با بيش از 15 هزار دانشجو و 230 عضو هيأت علمي و 120 رشته تحصيلي، 32 هزار فارغالتحصيل و 4 دانشكده از جمله مراكز علمي و منحصر به فردي در استان است كه گوي رقابت را پس از دانشگاه دولتي در ميان دانشگاههاي علمي كاربردي پيام نور و غير انتفاعي به صورت محسوسي ربوده است.
شايد اين پهنه گسترده در داشتههاي اين مركز علمي است كه موجب شده است امروز حساسیت تكيه زدن بر صندلي مديريت آن مورد توجه برنامهريزان كشوري و حتي استاني قرار گيرد.
به هر ترتيب به دنبال تغيير و تحولاتي كه اين روزها تب آن به دليل تغيير استاندار در ماههاي اخير بالا رفته است، اينگونه برميآيد كه پس از توديع و معارفههاي اخير ديگر مديران استان هم گوش به زنگ باشند.
روز گذشته عليرضا رضايي كه مدت مديريتش هنوز يك سال نشده بود با حضور چهره ماندگار علمي دكتر رنجبر نماينده تامالاختيار رياست دانشگاه، صندلی رياست خود را به سعيد جامهبزرگ که پیش از این رئیس دانشگاه آزاد اسلامي واحد تويسركان بود، تحويل داد.
در اين مراسم توديع و معارفه كه البته به غير از شخصيتهاي علمي، اساتيد دانشگاه و مديران سابق، مسئول استاني ديگري حضور نداشت، رنجبر كه حامل حكم رياست دانشگاه آزاد بود يكي از دلايل اين تغيير را موردي دانست كه در اساسنامه جديد دانشگاه آمده است و آن نكته اين است كه رئيس دانشگاههاي مركز واحد استانها بايد رتبه دانشياري داشته باشند.
حال از آنجا كه سعيد جامهبزرگ رئيس سابق دانشگاه آزاد اسلامي واحد تويسركان اين رتبه را دارا بوده است، وي گزينه منتخب به عنوان رئيس دانشگاه آزاد واحد همدان ميشود.
رنجبر در حالي مسئوليت رياست اين دانشگاه را با در دست داشتن حكمي بر عهده جامهبزرگ نهاد كه تاکید كرد: از اين پس رياست دانشگاههاي آزاد بايد دنبالهرو ميانهروي و اعتدال باشند. اين مهم بايد در نحوه برخورد با كاركنان و دانشجويان و اساتيد بر رفتارشان حاكم شود.
وي تأكيد كرد: سياست دولت جديد تدبير و اميد است پس در صورت وجود مشكلات كوچك رفتاري و يا انضباطي نباید با دانشجويان، كارمندان و اساتيد برخورد تندي صورت گيرد و آنها را بلافاصله ستارهدار كنند؛ بلكه با سیاست موجود بايد رفتار تصميمگيران به گونهاي باشد كه آرامش نسبي بر محيط دانشگاه حاكم شود.
رنجبر در سومين توصيه خود گفت: اميدوارم توسعه فيزيكي در دانشگاه از اين پس محدودتر شود و برنامهها به سمت توسعه علمي و پژوهشي مدون شود؛ چراكه در اين صورت افزايش در بهرهوري دانشگاه خروجي اين برنامهها خواهد شد.
سعيد جامهبزرگ رئیس جدید دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان كه داراي مدرك دكتري شيمي معدني و رتبه دانشياري است در حالي كه از سال 1387 تاكنون در سمت رياست دانشگاه تويسركان بوده است، پس از آنكه حكم رياست خود را دريافت كرد، گفت: آرزو دارم در اين واحد بتوانم با مديريت بر اين مجموعه علمي به سوي هدف ارتقاي كيفيت علمي قدمي بردارم.
جامهبزرگ در حالي كه بر وحدت حوزه ودانشگاه تأكيد كرد، خاطر نشان کرد: سعي ميكنم اعتدال را رعايت كنم و بتوانم با تعامل با ارگانهاي مختلف پتانسيل عظيمي در دانشگاه را براي پيشرفت فضاي علمي استان به كار ببريم.
دراين ميان عليرضا رضايي هم قبل از آنكه حكم توديع خود را دريافت كند تأكيد كرد: ديد مديريت در اين حوزه بايد ديدي سيستمي باشد.
وي كه از سال 1383 به عنوان يكي از اعضاي هيأت علمي دانشگاه مشغول به فعاليت علمي بوده است گفت: هدف اصلي من در مدت مديريت كيفيسايز بوده است؛ چراكه دانشگاه نياز به گسترش تحصيلات تكميلي دارد.
وي به راهيابي بيش از 20 رشته جديد كه زيرشاخه وزارت علوم هستند در كنار ديگر رشتههاي دانشگاه آزاد اشاره كرد و گفت: ايجاد رشتهها و ارتقاي مقاطع تحصيلي در دانشگاه همواره بايد مورد توجه برنامهريزان پس قرار گيرد.
به هر ترتيب اين مراسم در حالي به انجام رسيد كه نماينده ولي فقيه در دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان و رؤساي سابق اين دانشگاه يكي پس از ديگري با اظهار اميدواري براي توسعه زمینه فرهنگي در جوامع علمي به ويژه اين دانشگاه تغيير مديريت را مورد توجه قرار دادند.
دیدگاه شما