اوقات شرعی

 

آخرین اخبار

30. آذر 1392 - 8:13   |   کد مطلب: 3898
این روزها ابتلا به آنفلوانزا در میان مردم همدان افزایش یافته که با رعایت مسائل بهداشتی و توصیه‌های پزشکان در این زمینه می‌توان مانع از ابتلا به آن شد.

به گزارش صبح الوند به نقل از فارس، پاییز و زمستان علاوه بر زیبایی‌های مثال‌زدنی‌اش، سوز و سرما را نیز با خود به همراه دارد که بی‌توجهی نسبت به این امر می‌تواند عامل بروز سرماخوردگی و یا آنفلوانزا باشد.

با توجه به کاهش میزان دما و سرد شدن روزافزون آن، باید مراقب بیماری‌های فصل سرما بود که شایع‌ترین نوع آن سرماخوردگی و یا ابتلا به آنفولانزاست.

سرماخوردگی و آنفلوانزا به دلایل عدم رعایت نکات ایمنی و بهداشتی ایجاد خواهد شد و توصیه‌هایی که در این فصول می‌توان به افراد کرد در پوشیدن لباس‌های گرم، رعایت تغذیه درست، انجام واکسیناسیون و دیگر اقدامات است.

آنفلوانزا و سرماخوردگی دو مقوله هم‌پوشانی هستند که تشخیص دادن آنها برای برخی از افراد مشکل خواهد بود.

کسب اطلاعات از رئیس مرکز بهداشت شهرستان همدان زمینه شناخت بهتر بیماری شایع در فصول سرما و ایمن شدن در مقابل آنها را برایمان فراهم می‌سازد که در این زمینه اقدام شد.

فتح‌الله نظری‌پویا در گفت‌وگو با خبرنگار فارس فرق بین آنفلوا‌نزا و سرماخوردگی را شدیدتر بودن آنفولانزا و انتقال سریع‌ آن دانست و افزود: آنفولانزا بیماری حاد دستگاه تنفسی است که با تب، سردرد، درد عضلانی، تعریق،‌ آبریزش بینی، گلودرد و سرفه نمایان می‌شود که شروع بیماری به صورت ناگهانی بوده و در مدت زمان کوتاهی افزایش خواهد یافت.

وی ادامه داد: سرفه معمولاً شدید بوده و برای مدتی ادامه دارد ولی سایر نشانه‌ها بعد از سه تا هفت روز خود به خود بهبود می‌یابد.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان همدان اشکال بالینی بیماری آنفلوانزا را متفاوت دانست و افزود: آنفلوانزا ممکن است قابل افتراق از سرماخوردگی، برونشیت پنومونی ویروسی و بیماری حاد دستگاه تنفسی فوقانی نباشد.

وی با اشاره به راه‌های انتقال بیماری آنفلوا‌نزا خاطرنشان کرد: مهمترین راهای انتقال در محیط‌های بسته و پرجمعیت چون اتوبوس، مدارس، خوابگاه‌ها و دیگر محیط ها و از طریق تنفس با ترشحات آلوده خواهد بود.

نظری‌پویا با اشاره به اهمیت واکسن آنفلوانزا اظهار کرد: واکسن آنفولانزا بیش از 60 سال است که در دسترس عموم قرار گرفته و در کاهش بستری شدن و پیشگیری از مرگ افراد بسیار تأثیرگذار بوده است.

وی با اشاره به توصیه استفاده از واکسن آنفلوانزا نسبت به گروه‌های در معرض خطر اذعان کرد: واکسن آنفولانزا نسبت به گروه‌هایی که در معرض خطر ابتلای آنفلوانزا در آنها با عواقب سنگین همراه است می‌تواند مؤثر باشد.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان همدان ابراز کرد: بیماران ضعیف، ناتوان، سالمندان بالای 60 سال، بیماران مبتلا به بیماری‌های مزمن، افراد دارای نقص سیستم ایمنی و مصرف‌کننده کورتون، کودکان و نوجوانان به خصوص کودکان 6 تا 23 ماهه و زنان باردار که سه ماهه دوم و سوم حاملگی آنها مقارن با فصول شیوع آنفلو‌انزا باشد در زمره گروه‌های در معرض خطر هستند.

وی با اشاره به بیماران مبتلا به بیماری‌های مزمن افزود: بیماران مزمن، بیماران (‌ریوی، قلبی عروقی، کلیوی، متابولیک) مانند آسم، بیماری قلبی و عروقی، نارسایی مزمن کلیه، دیابت و تالاسمی هستند.

نظری‌پویا در ارتباط با گروه‌های دارای مشاغلان خاص و در معرض ابتلا به بیماری آنفلوا‌نزا اظهار کرد: شاغلان مراکز بهداشتی درمانی، اورژانس‌ها و مراکز درمانی ساکنین آزمایشگاه‌ها و کارکنان آنها می‌توانند نسبت به تزریق واکسن آنفولانزا با شروع فصول سرما اقدام کنند.

وی پیشگیری از بیماری آنفلوانزا را مهم دانست و افزود: انجام واکسیناسیون نسبت به گروه‌های مذکور، رعایت نکات بهداشتی، استراحت و مصرف مایعات در زمان ابتلا و عدم حضور در اماکن شلوغ می‌تواند در مواجه نشدن با بیماری آنفلو‌ا‌نزا مؤثر باشد.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان همدان خاطرنشان کرد: عدم روبوسی با همه افراد اعم از سالم و بیمار و استفاده از دستمال کاغذی به هنگام عطسه و سرفه و دفع آن در کیسه زباله می‌تواند ایمنی افراد را در مقابل بیماری آنفلوانزا تا حدودی تضمین کند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز در گفت‌و‌گو با فارس با اشاره افزایش ابتلا به آنفلوآنزا افزود: آگاه کردن مردم در ارتباط با این بیماری می‌تواند در پیشگیری از آن مؤثر باشد.

حسین عرفانی ادامه داد: آنفلوانزا مسئله‌ای است که نه باید بزرگنمایی و نه کوچک‌نمایی شود، اما با رعایت نکات بهداشتی و مراجعه به پزشک می‌توان مانع از ابتلا به آن شد.

وی از وجود 112 پایگاه دیده‌ور در راستای بررسی آنفلوآنزا در جهان خبر داد و افزود: با وجود پایگاه دیده‌ور در دانشگاه علوم پزشکی تهران چندین پایگاه نیز زیر نظر این دانشگاه در سایر استان‌ها فعال است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه پایگاه دیده‌ور همدان در استان کرمانشاه فعال است، از افزایش موارد مشکوک ابتلا به آنفلوآنزا طی آذرماه امسال در همدان خبر داد.

صحبت‌های صورت گرفته با همشهریان نیز چنین نمود می‌کرد که تحمل بیماری آنفلوانزا برای آنها بسی دشوار است.

خانمی به نام شهلا سماواتی از درد دست‌ها و پاهایش در ابتلا به این بیماری سخن گفت و ادامه داد: سال گذشته در اثر ابتلا به بیماری آنفلوانزا به مدت دو ماه در انجام‌ کارهای روزانه خود با مشکل مواجه شدم و بستری بودن من در خانه و تحمل درد دست و پاها بسیار بغرنج بود.

خانم صالحی با تأکید بر ضعف سیستم بدن خود در مقابل با بیماری آنفلوانزا افزود: رژیم خودسرانه من ابتلای به بیماری سرماخوردگی و آنفلوا‌نزا را آسان‌تر از سال‌های قبل رژیم کرده است.

آقای ستاری اما با پوشش لباس‌ گرم و زیاد اشاره به ایمنی خود در مسیر ابتلا به سرماخوردگی داشت.

باید گفت آنفلوانزا و سرماخوردگی در مسیر فصول سرما غول‌های مهارنشدنی نیستند و راست گفته‌اند از ماست که بر ماست.

---------------------------

زهره عباسی صالح

دیدگاه شما

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
کنگره ملی8000شهیداستان همدان