اوقات شرعی

 

آخرین اخبار

30. آذر 1392 - 12:17   |   کد مطلب: 3899
قیمت‌ها در بازار با نزدیک‌تر شدن به شب یلدا یا به قول مردم همدان، شب چله، دستخوش تغییرات بیشتری شده که این موضوع نظارت بیشتر از سوی مسئولان امر را می‌طلبد.

به گزارش صبح الوند به نقل از فارس، بازار این روزهای سرد و زمستانی همدان در تب و تاب گرمی است، چراکه شب بلند یلدا و محفل دلنشین شب‌نشینی آن، خوردنی‌های معمول و مرسومش را می‌طلبد.

هندوانه، انار، سیب، پرتقال، آجیل و خشکبار، تخمه، همه و همه وارد خانه‌های گرم مردم می‌شوند تا فضای شاد و صمیمانه آنان را رونق بخشند.

اما در این بین می‌بینیم که گرانی این اقلام، خنده را از لبان اغلب چله‌نشینان بر‌‌چیده تا حدی که برخی از خانواده‌های کم‌بضاعت را به برچیدن این سنت زیبا از زندگی‌شان وامی‌دارد.

مقایسه وضعیت بازار یک هفته قبل از شب یلدا و بازار نزدیک به شب یلدا، خود، گویای تفاوت قیمت‌هاست.

قیمت‌ها با نزدیک‌تر شدن به شب یلدا دستخوش تغییرات بیشتری می‌شود که این موضوع نظارت بیشتر سازمان صنعت، معدن و تجارت را می‌طلبد.

البته این داستان تکراری هرساله است به طوری که اکثر مردم نیز از این وضعیت اظهار نارضایتی کرده و خواستار نظارت بر بازار هستند.

هرچند معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان از تشدید بازرسی از بازار در شب یلدا خبر داده بود اما همچنان شاهد افزایش قیمت میوه و آجیل هستیم.

از سوی دیگر رئیس اتحادیه میوه و تره‌بار همدان نیز اعلام کرده بود: در سال جاری میزان ذخیره‌سازی میوه و تره‌بار در وضعیت مطلوبی قرار داشته به گونه‌ای که برای عرضه میوه در شب یلدا هیچ مشکلی نداریم و تمام اجناس با قیمت مناسب به مردم عرضه می‌شود.

این مطالب در حالی مطرح می‌شود که با نزدیک شدن به شب یلدا، قیمت‌ها در سطح بازار روند صعودی به خود گرفته است.

یکی از شهروندان در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس اظهار کرد: از آن جا که سابقه گرانی میوه در نزدیکی شب یلدا را دیده بودم، امسال 10 روز مانده به این شب، میوه و آجیل مورد نیاز خانواده‌ام را تهیه کردم.

وی گفت: البته خیلی از همشهری‌ها با این شیوه اقدام به خرید میوه و آجیل شب یلدا کرده‌اند چون هر چه به این شب نزدیک‌تر می‌شویم قیمت‌ها نیز گران می‌شوند!.

خانم 43 ساله‌ای که قصد خرید هندوانه را داشت، با انتقاد از وضعیت گرانی بازار در آستانه شب یلدا گفت: چند روز پیش قیمت هندوانه کیلویی 500 تومان بود اما الآن که قصد خرید هندوانه را دارم باید آن را کیلویی 1100 تومان بخرم!.

وی افزود: باید نظارت بر بازار بیشتر شود تا شاهد این وضعیت نباشیم، مردم دوست دارند بدون دغدغه یک شب را در کنار خانواده خود خوش باشند، اما این اتفاقات کام آنها را تلخ می‌کند.

یک پیرمرد 75 ساله که برای خرید میوه شب یلدا به بازار میوه و تره‌بار آمده بود نیز در گفت‌و‌گو با فارس گفت: این وضعیت گرانی و حقوق بازنشستگی با هم جور درنمی‌آیند.

وی گفت: طبق سنت ما ایرانی‌ها، در شب چله تمام خانواده در خانه پدربزرگ‌ جمع می‌شوند و این شب را به صبح می‌رسانند، این سنت خیلی زیبایی است اما گرانی میوه‌ و شیرینی بعضی مواقع این قشنگی‌ها را تحت شعاع خود قرار می‌دهد.

یک خانم 38 ساله نیز در گفت‌و‌گو با فارس گفت: درست است که شب یلدای امسال با خاطر مصادف شدن با ماه صفر و نزدیک شدن به اربعین حسینی، شور و حال سال‌های قبل را ندارد و مردم کمتر نسبت به خرید تنقلاتی چون آجیل و تخمه روی می‌آورند، اما باید فکری به حال وضعیت گرانی تنقلات مصرفی مردم در این شب برای سال‌های آینده شود.

یک کارمند نیز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس با گلایه از گرانی در بازار گفت: واقعیت امر این است که من از اقلام مصرفی میوه و تنقلات که در شب یلدا مرسوم است، تنها موفق به خرید دو نوع شدم، چون با این وضع حقوق و گرانی بیشتر از این دستم برنمی‌آید.

وی خواستار توجه به معیشت مردم و رفع گرانی شد و افزود: امیدوارم مسئولان در این زمینه توجه بیشتری داشته باشند.

یک خانم 80 ساله نیز در گفت‌وگو با فارس با اشاره به اینکه سنت شب چله سنت بسیار زیبایی است که از اجداد ما بر جای مانده است، گفت: درست است که این سنت بهانه‌ای برای جمع شدن اقوام و خویشان در کنار یکدیگر است اما باید میوه و یا شیرینی هم باید باشد که از آنان پذیرایی کنیم.

وی با بیان اینکه در گذشته برای خرید مایحتاج خود این قدر دغدغه نبود، گفت: وضعیت بازار باید در ثبات باشد تا مردم بتوانند به خیال راحت و بدون دغدغه اقلام مورد نیاز خود را به ویژه در شب‌های خاصی چون یلدا تهیه کنند.

===========

مریم شهابی باهر

دیدگاه شما

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
کنگره ملی8000شهیداستان همدان