به گزارش صبح الوند، محمدناصر نيکبخت در نخستين جلسه شوراي گفتگوي دولت و بخش خصوصي استان همدان ، ضمن اظهار تاسف از تأخير در راه اندازي اين شورا گفت: اين شورا به ظاهر ممکن است به نظر برخي از افراد نمادين و تشريفاتي باشد اما در اصل مي تواند براي حل مشکلات و برطرف ساختن موانع بسيار کاربردي بوده و گره هاي توسعه اقتصادي را بگشايد.
وي ادامه داد: بزرگان اقتصادي کشور هسته مرکزي اين شورا را در تهران تشکيل داده اند که کار خود را به خوبي پيش برده و مشکلات را مي شناسد.
استاندار اظهار داشت: شورا بايد شامل سه کميسيون با رويکردهاي بررسي مسايل صنعت و معدن، کشاورزي و در نهايت خدمات گردشگري و بازرگاني با شرح وظايف روشن و مدون باشد تا بتواند انتظارات و نياز واقعي حوزه اقتصادي استان را هدايت کند.
نيکبخت با تأکيد بر اين نکته که وظيفه اصلي شوراي گفت و گوي دولت با بخش خصوصي، رساندن بي واسطه مشکلات به گوش مسئولان است، بيان داشت: در همايش استانداران کشور که با حضور رييس جمهوري، معاونان و مسئولان عالي رتبه کشور برگزار شد، همگي بر حل مشکلات اقتصادي کشور تأکيد داشته و عزم خود را براي فراهم ساختن خدمت بهتر و بيشتر جزم کرده اند .
وي با طرح اين موضوع که چرا بايد شرايط در استان بگونه اي باشد که توليدات استان از گمرکات ديگر استان ها صادر شود،اظهارداشت:اين اتفاق انسان را بسيار متأثر مي کند و بايد براي رفع موانع موجود در مبادي تصميم لازم صورت گيرد تا محصولات داخل استان از گمرک همدان صادر شود.
استاندار تأکيد کرد: در هر شرايط، توليد کننده انسان فداکاري است که در حال انجام جهاد اقتصادي و ايثار است و بار سنگيني بر دوش دارد و مسوولان نبايد بار اضافي بر وي تحميل کنند.
نيکبخت تصريح کرد: تا بخش خصوصي وارد گود نشود معضل اشتغال استان حل نمي شود و همچنان با اين مشکل و تبعات آن روبرو خواهيم بود.
استاندار افزود :توسعه صادرات و تسهيل دراين ساختار اقتصادي مهمترين دغدغه و اولويت کاري مديران استان در شرايط فعلي است و فعالان بخش خصوصي به ويژه توليدگران اميدوار باشند.
نيکبخت خاطرنشان کرد: چهار سال پيش ميزان صادرات استان همدان به 700 ميليون دلار رسيده و قرار بود تا پايان سال 88 به مرز يک ميليارد دلار برسد که نه تنها اين عدد محقق نشده است بلکه کاهش چشمگيري داشته است.
وي تأکيد کرد: بايد موانع راه صادرات را بر طرف کنيم چرا که کاري مهم تر از اين مساله نداريم و نبايد عملکرد هيچ اداره اي به آمدن و رفتن افراد خلاصه شود و لازمه موفقيت خدمت گزاري بدون ريا به مردم است.
وي تصريح کرد: حال که همکاري بانک ها به درجه قابل قبولي رسيده است و توليد کنندگان جان بر کف آماده کار هستند مسئولان دولتي نبايد اين روند را کند کنند.
نیکبخت با بیان اینکه دولت برای حل مشکلات اقتصادی مردم روی کار آمده است، ابراز داشت: پایه صادرات استان در سال 88 قرار بود به یک میلیارد دلار برسد که در صورت تحقق این امر، استان به رشد و توسعه مد نظر میرسید که متأسفانه این گونه نشد.
وی بیان داشت: در حال حاضر میزان صادرات استان 195 میلیون دلار است که از افزایش 115 درصدی برخوردار است، هرچند در این زمینه هم عقب هستیم و باید این میزان را نسبت به میانگین کشوری برسانیم.
استاندار همدان بر لزوم بررسی چرایی کاهش صادرات تأکید کرد و گفت: صادرات استان در سال 88، 700 میلیون دلار بود که اکنون به میانگین صادرات 170 میلیون دلاری رسیده است.
وی صادرات را از مهمترین اقدامات در استان همدان برشمرد و افزود: همدان در زمینه صادرات مورد ظلم واقع شده و پسروی داشته است.
دیدگاه شما