به گزارش صبح الوند، محورهاي كنگره بينالمللي تخصصي علوم زمين در بخش غارشناسي شامل زمينشناسي، زيستشناسي، باستانشناسي، غارنوردي و زير محورهاي آن نيز شامل كاربرد ژئوفيزيك در اكتشاف غارها، سازندها و پديدههاي كارستي در ايران، كاربرد جيآياس در اكتشاف غارها، مطالعات زيست محيطي، امداد و نجات در غار، مديريت و بهرهبرداري از غارها، نقشهبرداري غارها، پزشكي غار، ديرينشناسي غارها، غواصي در غار و عكاسي در غار است. اين كنگره به مدت 3 روز از 28 بهمنماه با محوريت زمينشناسي غارها، باستانشناسي غارها، ديرينهشناسي و ديرينه محيط غارها، زيستشناسي غارها، اسپرتينگ غارنوردي و گردشگري و حفاظت از منابع غار در همدان برگزار ميشود.
كنگره بينالمللي تخصصي علوم زمين به غير از غارشناسي داراي رويكردهاي ديگري است كه همزمان با شهر همدان در 12 استان ديگر برگزار خواهد شد كه بخش غار آن با همكاري فدراسيون كوهنوردي و صعودهاي ورزشي و سازمان زمينشناسي برگزار خواهد شد. این كنگره با حضور نمایندگان 9 كشور در همدان برگزار میشود.
عباس توسلي دبير اجرايي نخستين كنگره بينالمللي علوم زمين و غارشناسي با بيان اينكه كشورهاي ژاپن، كره، پاكستان، لهستان، فرانسه و ايتاليا در اين كنگره حضور دارند، افزود: اين كنگره امروز در دانشگاه بوعلي همدان افتتاح و سپس در 5 سالن مقالات علمي ارائه ميشوند.
توسلي با بيان اينكه اين كنگره با همكاري سازمان زمينشناسي و اكتشافات معدني كشور و بخش غار فدراسيون كوهنوردي و صعودهاي ورزشي برگزار ميشود، ادامه داد: رئيس فدارسيون غارشناسي پاكستان، مشاور اتحاديه اروپا از اتريش، رئيس اتحاديه غارشناسي فرانسه ميهمانان خارجي اين كنگره هستند.
گفتنی است در 29 بهمنماه ميهمانان از غاز عليصدر بازديد ميكنند و براساس برنامههای از قبل پیشبینی شده، قرار است در اين كنگره 11 كارگاه آموزشي برگزار شود.
دیدگاه شما