به گزارش صبح الوند، محمدرضا شهسواری با اشاره به وضعیت صنایع کشاورزی در استان، با بیان اینکه در حال حاضر افزایش فرآوری در صنایع کشاورزی استان دنبال میشود، اظهار داشت: در این راستا طبق روال گذشته با ایجاد واحدهای صنایع تبدیلی جدید توسط بخش خصوصی و حمایتهایی که از این واحدها در قالب تسهیلات بانکی انجام میشود، در حرکت هستیم.
وی با اشاره به حمایتهایی که در فضای قانونی برای صنایع کشاورزی وجود دارد، گفت: با توجه به این تسهیلات در صدد هستیم سال آینده حداقل بین 100 تا 120 هزار تن به ظرفیت فرآوری محصولات کشاورزی استان همدان افزوده شود.
مدیر صنایع کشاورزی جهاد کشاورزی همدان با بیان اینکه هدف بر این است که تعدادی از واحدهای صنایع تبدیلی کشاورزی موجود در استان در بحثهای استانداردسازی محصولات و فرآیندهای تولیدی برنامهریزی مشخصتری داشته باشند، افزود: بر این اساس این واحدها را با حمایتهایی که انجام میشود به سمت توسعه کمی و کیفی بیشتر سوق داده میشود.
وی با اشاره به اجرای هدف تمهید تسهیلات سرمایه در گردش و امکانات مورد نیاز تولید برای واحدها نیز گفت: پیشبینی بر این است که بین 35 تا 40 میلیارد تومان تسهیلات بانکی در این زمینه نیاز است.
شهسواری ادامه داد: در این زمینه 60 میلیارد تومان سرمایهگذاری نیز نیاز است اما در نظر داریم 40 تا 45 میلیارد تومان از این میزان را از منابع تسهیلات بانکی استفاده کنیم تا به ظرفیت مورد نظر برسیم.
وی با بیان اینکه در راستای تحقق اهداف ترسیم شده تلاش میکنیم از اعتبارات سال آینده نیز بهرهمند شویم، تصریح کرد: در این زمینه درصدد بهرهگیری از کمک سرمایهگذاران هستیم.
مدیر صنایع کشاورزی جهاد کشاورزی همدان با بیان اینکه در مرحله تجهیز صنایع تبدیلی بخش کشاورزی در استان همدان هنوز با ایدهآلها فاصله داریم، تصریح کرد: در حال حاضر در مسیر نیل به اهداف در حرکت هستیم.
وی با بیان اینکه از نظر کیفی سالانه باید ظرفیت فرآوری جدیدی در بخش کشاورزی داشته باشیم، گفت: علاوه بر مباحث کمی در بحث استاندارد صنایع نیز به منظور اینکه بتوانیم در بازارهای صادرات حضور پیدا کرده و محصولات بیشتری را صادر کنیم، ورود جدی خواهیم داشت.
شهسواری خاطرنشان کرد: با توجه به همه شرایط در حال حاضر در وضعیت نسبتاً خوبی در حال پیشروی هستیم اما وضعیت صنایع تبدیلی متناسب با نیازهای کشاورزی استان همدان نیست.
وی تأکید کرد: در راستای ارتقای وضعیت صنایع تبدیلی بخش کشاورزی استان همدان باید اقداماتی انجام شود و سرمایهگذاریهایی نیز صورت گیرد تا بر این اساس، طی سالهای آینده به اهداف ترسیم شده برسیم.
مدیر صنایع کشاورزی جهاد کشاورزی همدان با اشاره به برش شهرستانی در زمینه صنایع تبدیلی کشاورزی در استان نیز تصریح کرد: به لحاظ تعداد واحدهای صنایع تبدیلی که در شهرستانها متمرکز شدهاند، ملایر رتبه اول و بهار، همدان و نهاوند در رتبههای بعدی قرار دارند.
وی با بیان اینکه به لحاظ ظرفیت و میزان جذب مواد اولیه وضعیت شهرستانهای استان همدان متفاوت است، افزود: از نظر جذب مواد اولیه در شهرستان بهار و نهاوند وضعیت بهتری داریم.
شهسواری با بیان اینکه مناطق جنوب استان مانند ملایر و نهاوند از ویژگیهایی در بحث صنایع تبدیلی برخوردار هستند و مناطق شمال استان از ویژگیهای دیگر؛ گفت: در شهرستان بهار تمرکز روی سردخانه و نگهداری سیبزمینی و این موارد است.
وی با بیان اینکه در نهاوند توجه به صنایع تبدیلی لبنی و محصولات باغی است، اظهار داشت: در ملایر به دلیل تولید انبوه کشمش طبیعتاً واحدهای بستهبندی کشمش متمرکز شده که به صورت خوشهای عمل میکنند.
مدیر صنایع کشاورزی جهاد کشاورزی همدان ابراز داشت: در حال حاضر یکی از مشکلات بخش صنایع کشاورزی در استان همدان این است که متقاضیان سرمایهگذاری در این بخش وقتی برای اخذ وام به بانک معرفی میشوند وثیقه مناسب را ندارند.
وی تأکید کرد: افرادی که تمایل به سرمایهگذاری در این بخش را دارند باید علم به تولید و صادرات محصول مورد نظر علم را داشته و به امکانات مالی نیز مجهز باشند تا برای دریافت تسهیلات با مشکل مواجه نشوند.
دیدگاه شما