اوقات شرعی

 

آخرین اخبار

25. تير 1393 - 7:11   |   کد مطلب: 6993
مسئول خانه کشاورز استان همدان با تأکید بر اینکه حدود 70 چاه غیر مجاز مسدود شده است، افزود: در مناطقی که این چاه‌ها مسدود شدند سطح آب یک روند مثبت را در پیش گرفته است.

 

به گزارش صبح الوند، ابوالقاسم سوزنچی با اشاره به اینکه 61 روستا در استان همدان با تانکر آبرسانی می‌شوند، افزود: در استان همدان چهار دشت ممنوعه در وضعیت بحرانی قرار دارد و معادل استان‌هایی چون خراسان رضوی است.

وی با تأکید بر اینکه در دولت‌های قبل قوانین لازم برای جلوگیری از استفاده بی‌رویه آب و کنترل برداشت وجود نداشته است، ادامه داد: مختصر مواد قانونی هم که برای مدیریت منابع آبی وجود دارد در استان همدان اجرا نشده است.

مسئول خانه کشاورز استان همدان با بیان اینکه دولت یازدهم محور برنامه‌های خود را آب اعلام کرده است، تصریح کرد: آب محوری در برنامه‌ها باید در 30 سال پیش آغاز می‌شد تا با بحران امروزی مواجه نمی‌شدیم.

وی با اشاره به اینکه در سال جاری شرکت آب منطقه‌ای با همکاری دادگستری همدان اقدامات خوبی انجام دادند، خاطرنشان کرد: مجوز مسدود کردن 400 چاه غیر مجاز صادر شد و اقدامات لازم آغاز که به یکباره این روند تعطیل و بودجه مسدود کردن چاه‌های غیر مجاز قطع شد.

سوزنچی با تأکید بر اینکه حدود 70 چاه غیر مجاز مسدود شده است، افزود: در مناطقی که این چاه‌ها مسدود شدند سطح آب یک روند مثبت را در پیش گرفته است.

وی با بیان اینکه شایعاتی در جریان است که برخی از مقامات زیر عنوان حفظ مصالح کشاورزان جلو مسدود کردن چاه‌های غیر مجاز را سد کرده‌اند، ادامه داد: مسئولان و افرادی که از مسدود کردن چاه‌های غیرمجاز جلوگیری کردند آیا نمی دانند که آب‌های زیرزمینی جزو انفال است و تصرف در آن غیر شرعی است و یا مسئولان و افراد صاحب نفوذ نمی‌دانند وضعیت آب استان بحرانی است؟!

مسئول خانه کشاورز استان همدان تأکید کرد: کارشناسان بر این باورند که با ادامه روند فعلی چهار دشت همدان زودتر از 15 سال به کویر تبدیل خواهند شد.

وی با اشاره به اینکه علاوه بر چاه‌های غیرمجاز برداشت‌های بی رویه نیز در کاهش منابع آب تأثیر گذار است، گفت: باید برای حل این موضوع کنتورهای هوشمند بر روی چاه‌های آب کشاورزی از برداشت‌های غیرقانونی جلوگیری به عمل آید.

سوزنچی با بیان اینکه 94 درصد آب استان در بخش کشاورزی مصرف می‌شود، تصریح کرد: متاسفانه برای مصرف آب در استان همدان فرهنگ‌سازی مطلب صورت نگرفته و باید بخش ترویج کشاورزی، موسسه تحقیقات و وزارت نیرو در این حوزه ورود پیدا کنند.

وی با اشاره به لزوم فرهنگ سازی در بخش مصرف آب در کشاورزی، افزود: در دو سال گذشته بودجه آبیاری تحت فشار قطع شده بود که دوباره به جریان افتاده ولی هنوز به دست کشاورز نرسیده است.

مسئول خانه کشاورز استان همدان ادامه داد: افرادی که با تخطی از قانون جلوی مسدود کردن چاه‌های غیرمجاز را گرفتند تا کنون برنامه‌ای برای فرهنگ سازی در حوزه مصرف آب اندیشیده‌اند؟

وی در تشریح پیشنهادهای بخش خصوصی برای مدیریت مصرف آب گفت: برای مدیریت مصرف آب آموزش و فرهنگ‌سازی برای کشاورزان به طور جدی پیگیری شود و بودجه‌های لازم برای این اقدام تأمین شود.

مسئول خانه کشاورز استان همدان با اشاره به اینکه جابجایی آب از منطقه‌ای به منطقه دیگر به جز مصرف شرب باعث تغییر اکو سیستم می‌شود، اظهار کرد: الگوی کشت باید تغییر کند که فرآیندی بسیار زمانبر، علمی و تخصصی است.

وی ادامه داد: برای مدیریت برداشت از چاه‌ها دولت هزینه نصب کنتور هوشمند را پرداخت کند و سند چشم‌انداز آب کشاورزی تدوین شده تا سند ملی آب از آن استخراج شود.

سوزنچی با تأکید بر اینکه واردات محصولات کشاورزی پرآب بر در اولویت قرار گیرد، یادآور شد: چهار سال است که بودجه موسسه تحقیقات جهاد کشاورزی قطع شده و تقاضا داریم بار دیگر احیا شود.

دیدگاه شما

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
کنگره ملی8000شهیداستان همدان