اوقات شرعی

 

آخرین اخبار

29. تير 1393 - 17:45   |   کد مطلب: 7049
شب‌های قدر، نردبان ترقی و سکوی پرتاب انسان از فرش تا عرش است که باید لحظه به لحظه از این فرصت‌ها برای آخرت بهره‌گیری شود.

شب قدر؛ شب برکت، رحمت و مغفرت الهی است، شبی که در لحظه ‌لحظه‌اش خدا جاری است و هر دقیقه‌اش، سرمایه‌ای است که باید چون جان؛ پاس داشت و آن را به راحتی از کف نداد.
امشب شب بیست و یکم ماه رمضان مصادف است با شهادت حضرت علی(ع).
به خاطر عظمت علی(ع) و مقام والای این شخصیت است که در بهترین ساعات سال از دنیا رفته است و به تعبیری در بهترین و بافضیلت‌ترین ساعات و لحظات و مبارک‌ترین اوقات به لقای پروردگار رسیده است؛ همانطور که ولادت او در بهترین ساعات و بهترین مکان صورت گرفته، عروج او هم می‌بایست در بهترین ساعات و اوقات باشد که به عظمت علی(ع) پی ببرند و با توسل به او به درک واقعی این شب نایل شوند.
حضرت اميرالمومنين علی(ع) فرزند ابوطالب شيخ بنی‌هاشم، عموی پيغمبر اکرم(ص) بود که پيغمبر اکرم(ص) او را سرپرستي نموده و در خانه خود جاي داده و بزرگ كرده بود و پس از بعثت نيز تا زنده بود از آن حضرت حمايت كرد و شر كفار عرب و خاصه قريش را از وي دفع نمود.
علي(ع) بنا به نقل مشهور 10 سال پيش از بعثت متولد شد و پس از 6 سال بر اثر قحطي كه در مكه و حوالي آن روي داد بنا به درخواست پيغمبر اكرم(ص) از خانه پدر به خانه پسرعموي خود پيغمبر اكرم(ص) منتقل شد و تحت سرپرستی و پرورش مستقيم آن حضرت درآمد.
پس از چند سال كه پيغمبر اكرم(ص) به موهبت نبوت نايل شد و براي نخستين بار در غار حرا وحي آسماني به وي رسيد وقتي كه از غار رهسپار شهر و خانه خود شد و ماجرا را فرمود؛ علي(ع) به آن حضرت ايمان آورد و باز در مجلسي كه پيغمبر اكرم(ص) خويشاوندان نزديك خود را جمع كرده و به دين خدا دعوت نمود؛ فرمود: نخستين كسي از شما كه دعوت مرا بپذيرد خليفه و وصي و وزير من خواهد بود. تنها كسي كه از جاي خود بلند شد و ايمان آورد؛ علي(ع) بود و پيغمبر اكرم(ص) ايمان او را پذيرفت. از اين روي علي(ع) نخستين كسي است كه به اسلام ايمان آورد و نخستين كسي است كه هرگز غير خداي يگانه را نپرستيد.
آن‌حضرت در خلافت خود كه 4 سال و 9 ماه طول كشيد، سيرت پيغمبر اكرم(ص) را داشت و به خلافت خود صورت نهضت و انقلاب داده و به اصلاحات پرداخت. البته اين اصلاحات به ضرر برخي از سودجويان تمام مي‌شد و از اين روي، عده‌اي از صحابه كه پيشاپيش آنها عايشه و طلحه و زبیر و معاويه بودند؛ خون خليفه سوم را دستاويز قرار داده و سر به مخالفت برداشته و بناي شورش و آشوبگري گذاشتند.
آن‌حضرت براي خوابانيدن فتنه، جنگي با عايشه و طلحه و زبیر در نزديكي بصره كه به جنگ "جمل" معروف است و جنگي ديگر با معاويه در مرز عراق و شام كه به جنگ "صفين" معروف است و يكسال و نيم ادامه يافت و جنگي با خوارج در نهروان كه به جنگ "نهروان" معروف است؛ انجام داده و به اين ترتيب بيشتر مساعي آن حضرت در ايام خلافت خود صرف رفع اختلافات داخلي شد و پس از مدتي صبح روز 19 ماه رمضان سال 40 هجري در مسجد كوفه سر نماز به دست يكي از خوارج ضربتي خورده و در شب 21 ماه شهيد شدند.
اميرالمومنين علی(ع) به شهادت تاريخ و اعتراف دوست و دشمن در كمالات انساني، نقيصه‌اي نداشته و در فضايل اسلامي، نمونه كاملي از تربيت پيغمبر اكرم(ص) بود. بحث‌هايي كه در اطراف شخصيت او شده و كتاب‌هايي كه در اين باره شيعه و سني و ساير مطلعان و كنجكاوان نوشته‌اند درباره هيچ يك از شخصيت‌هاي تاريخ، اتفاق نيفتاده است.
حضرت علی(ع) با همه وجود و خالصانه از حريم دين خدا حمايت كرد. لحظه‌اي در آسايش نبود به‌خصوص در ايام پر مخاطره حكومت عدل‌گسترش كه نظير آن وجود نداشته است.

دیدگاه شما

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
کنگره ملی8000شهیداستان همدان