اوقات شرعی

 

آخرین اخبار

2. شهريور 1393 - 4:41   |   کد مطلب: 7469
یشنهاد می‌شود کانونی متشکل از صاحبان قلم و اندیشه و فرهنگ با نام «کانون و تشکل مفاخر همدان» راه‌اندازی شود تا با تکیه بر پیشینه فرهنگی استان که سرآمدان و نام‌آوران بسیاری را به این مرز و بوم و حتی به سراسر کره خاکی معرفی کرده است، به صورت متمرکز، جامع و دائمی در جهت معرفی و شناساندن مشاهیر، مفاخر و نخبگان دیروز و امروز این خطه و تکرار تاریخ و تمدن پرافتخار همدان قدم‌های استوار و امیدبخشی بردارد.

به گزارش صبح الوند به نقل از همدان پیام، فرهنگ و پیشینه و مفاخر یک جامعه از بنیادی‌ترین زیرساخت‌ها و داشته‌های یک کشور و یک ملت است؛ زیرا مرزهای جغرافیایی و داشته‌های اقتصادی و سیاسی حافظت و حراست از آنها حیاتی به شمار می‌رود و معرفی روزآمد نخبگان و مفاخر کشور به عنوان استوانه‌های فکری و فرهنگی از ضرورت‌های جامعه امروز ما است.

بی‌شک، تکریم مفاخر عاملی برای خودباوری و اعتماد به نفس نسل‌ها بوده و معرفی آثار و شخصیت مشاهیر و مفاخر علمی و فرهنگی در عصری که عصر بحران هویت است ضروری است و مفاخر می‌توانند نشان‌دهنده راه و مسیر باشند و اگر ما در این زمینه کوتاهی کنیم حتی چه بسا دیگران آنها را به نام خودشان مصادره کنند.
استان همدان مهد پرورش دانشمندان، اديبان و بزرگاني همچون جمال‌الدین اسدآبادی، ابن سینا، باباطاهر، ميرسيد علي همداني، عين‌القضات همداني، مير رضي‌الدين آرتيماني، موسي نثري، آیت‌ا... شیخ محمد بهاری، شهید محمد مفتح و ده‌ها تن از نام‌آوراني است كه با دانش‌‌اندوزی و خردورزی و پرهیزگاری و پارسایی و البته با شهامت و صبوری و بلندهمتی کارهای بزرگی را در جهت هدفی مقدس به انجام رسانده‌اند و از این رهگذر برای مردم و بشریت منشأ خدمات بزرگ و پیشرفت‌های ماندگار شده‌اند، سزاوار بزرگداشت و الگوسازي هستند.
اگر بپذیریم که باباطاهر از محبوب‌ترین مشاهیر همدان است آیا جز این است که هنوز مراسم بزرگداشتی درخور شأن و محبوبیت فراملی این شاعر بزرگ برگزار نکرده‌ایم؟
به راستی، نسل نوجوان و جوان امروزی چند بیت از دوبيتي‌هاي نغز این شاعر شیرین سخن را حفظ هستند؟
البته حال و روز مفاخر معاصر و در قید حیات بسیار بدتر از مفاخر دیروزین است که حداقل آنان به خاطر مرگشان، نامشان چندصباحی نقل مراسم تدفین و سوگواری و احیاناً چند نشست و همایش یا تابلوی خیابان‌های شهر شده است و بسیاری از این مفاخر و نخبگان علمی فرهنگی معاصر حتی امکان نشر آثار خود و بهره‌مندی از یک زندگی آبرومند نیستند و گاهی رنج غربت را به جان خریده و در مهجوریتی مضاعف بسر می‌برند.
حال که متولیان فرهنگی و مسئولان همدان در جبران این کاستی‌ها و پر کردن خلأ فرهنگی اجتماعی جامعه بر آن شده‌اند كه در گام نخست و به مناسبت روز پزشك و همدان، همايش عقلانيت در حكمت سينوي را در بزرگداشت حكيم هزاره‌ها، بوعلي سينا برگزار كنند.
پیشنهاد می‌شود کانونی متشکل از صاحبان قلم و اندیشه و فرهنگ با نام «کانون و تشکل مفاخر همدان» راه‌اندازی شود تا با تکیه بر پیشینه فرهنگی استان که سرآمدان و نام‌آوران بسیاری را به این مرز و بوم و حتی به سراسر کره خاکی معرفی کرده است، به صورت متمرکز، جامع و دائمی در جهت معرفی و شناساندن مشاهیر، مفاخر و نخبگان دیروز و امروز این خطه و تکرار تاریخ و تمدن پرافتخار همدان قدم‌های استوار و امیدبخشی بردارد.
البته این امر نیاز به همت بلند همه دلسوزان و تلاشگران بخصوص حمایت نهادها و ارگان‌های حاکمیتی داشته و نباید همچون برخی اقدامات گذشته محدود به چند فعالیت مقطعی و شعاری و تبلیغاتی شود.

دیدگاه شما

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
کنگره ملی8000شهیداستان همدان