اوقات شرعی

 

آخرین اخبار

21. مرداد 1395 - 21:14   |   کد مطلب: 19420
تفاهم نامه همکاری بین مرکز مطالعات و پژوهش های شورای شهر همدان و مجمع متخصصین این شهر با حضور اعضای شورای اسلامی شهر و اعضای مجمع متخصصین همدان، امضا شد.

به گزارش صبح الوند،  تفاهم نامه همکاری بین مرکز مطالعات و پژوهش های شورای شهر همدان و مجمع متخصصین این شهر شامگاه پنج شنبه با حضور اعضای شورای اسلامی شهر و اعضای مجمع متخصصین همدان،   امضا شد.

در این نشست چند ساعته اعضای مجمع متخصصین همدان به بیان نظرات و پیشنهادات خود در خصوص امور شهری پرداخته و سئوالاتی نیز در حوزه فعالیت شورا و شهرداری مطرح کردند که در ادامه اعضای شورای اسلامی شهر همدان به پاسخ سئوالات آنها پرداختند.

رئیس مرکز مطالعات و پژوهش های شورای شهر همدان ضمن تشریح فعالیت مرکز از انعقاد  تفاهم نامه بین این مرکز با دانشگاه ها و مراکز علمی استان همدان خبر داد و گفت : بهره گیری از ایده و نظرات متخصصان دانشگاهی و تشکل های مردمی در توسعه و آبادانی شهر از مهمترین اهداف شورای چهارم بوده است.

تهیه اطلس فرهنگی برای شهر همدان

نرگس نوراله زاده از مصوبه تهیه اطلس فرهنگی برای شهر همدان خبر داد و یادآور شد: هدف از تهیه این اطلس شناسایی وضعیت موجود فرهنگ شهر و ارتقاء فرهنگ شهروندی است.

نوراله زاده تشکیل شورای اجتماعی محلات را از راهکارهای مهم در کاهش آسیب های اجتماعی برشمرد و افزود: با توجه به اینکه در شورای محلات تعداد ۱۱ نفر از حوزه های مختلف مساجد، مدارس، ادارات، معتمدین و دیگران عضو خواهند بود بر این اساس با کمک اعضای این شورا به راحتی علاوه بر شناسایی معضلات و آسیب های اجتماعی می توان در مسیر کاهش و حل آسیب ها گام برداشت.

وی افزود: شهرداری همدان در راستای تشکیل و راه اندازی شورای محلات در حال حاضر جلسات مستمری با ادارات و سازمانهای حقوقی برگزار می کند.

نوراله زاده در ادامه با اشاره به انتقاد مجمع متخصصین همدان نسبت به آگاهی کم شهروندان نسبت به وظایف شورا و شهرداری اظهار داشت: متاسفانه در این زمینه نه تنها مردم از وظایف شورا بلکه از وظایف نمایندگان مجلس و حتی ریاست جمهوری هم آگاهی و شناخت کافی ندارند و بر این اساس باید در راستای آگاهی جامعه و شهروندان اطلاع رسانی و اقدامات مناسبی صورت پذیرد.

پایه فرهنگ سازی و آگاهی سازی مردم آموزش و پرورش است

وی پایه فرهنگ سازی و آگاهی سازی را آموزش و پرورش برشمرد و اضافه کرد : در آموزش و پرورش کمتر به موضوع مشورت و مشارکت فرزندان پرداخته شده و بر این اساس باید به این موضوع بیشتر پرداخته شود.

رئیس شورای اسلامی شهر همدان نیز در این نشست با اشاره به اینکه از گذشته حاکمیت جامعه ما از بالا به پایین بوده است، گفت: بر همین اساس مردم با مسایل شورایی زیاد آشنایی ندارند.

علی اکبر نظری با بیان اینکه در سالهای اخیر سمن ها و تشکل های مردمی بسیاری در جامعه شکل گرفته است، اظهار کرد: تشکیل نهادهای مردمی حاکی از این است که می توان با کمک،   مردم را به سمتی سوق داد که خود حاکم جامعه باشند و حاکمیت به وظایف اصلی خود که همان تدوین اصول اولیه است، بپردازد.

نظری با تاکید بر تقویت مشارکت مردمی در امورشهری اضافه کرد: تشکیل شورای اجتماعی محلات در همین راستا پیگیری شد و همچنین شورای شهر نشست ها و جلساتی نیز با سمن ها و تشکل های مردم نهاد داشته و اساسنامه هایی از نحوه مشارکت آنها با مدیریت شهری تدوین شده که کارها و امور را به مردم بسپاریم.

وی با انتقاد از مشارکت کم شهروندان در امور جامعه اظهار داشت: چشم انداز ۲۰ ساله کشور واگذاری حاکمیت به مردم است اما این امر در بدنه حاکمیت با سخت گیری هایی مواجه بوده که این یکی امر از بزرگترین مشکلات جامعه و ناشی از آگاهی کم مردم از وظایف و مسایل شورایی است.

آموزش حقوق شهروندی به مردم ضرورت است

رئیس شورای اسلامی شهر همدان آموزش حقوق شهروندی به مردم را ضرورت دانست و گفت: از نکات بارزی که در خصوص شورا مطرح است وجود ۸ اصل در قانون اساسی در زمینه شورا است اما متاسفانه بهره زیادی از این اصول نبرده ایم.

علی اکبر نظری به اهمیت و حساسیت حوزه سلامت نیز اشاره کرد و یادآور شد: وقتی در قانون اساسی شورا از ارکان تصمیم گیری معرفی می شود این یعنی مدیریت شهری و ورود به اجرا و مسایل لازم در زمینه های مختلف محیط زیست، پالایش، بهداشت، درمان، اما نتایج مطلوبی در این راستا حاصل نشده چرا که دولت ها و نمایندگان اجازه زمینه حضور شورا در این خصوص نداده اند.

احداث بیمارستان تخصصی مغز و اعصاب در همدان

نظری با بیان اینکه شورای اسلامی شهر به عنوان نماینده مردم در تمامی امور ورود پیدا می کند، افزود: شورا و شهرداری همدان در زمینه گردشگری سلامت وارد شده و از جمله اقداماتی که صورت گرفته برگزاری جلساتی با پروفسور سمیعی برای احداث بیمارستان تخصصی مغز و اعصاب در همدان است و آنچه وظیفه شهرداری در این زمینه بوده واگذاری زمین برای این امر است.

وی از دیگر اقدامات شورای چهارم را ایجاد عدالت اجتماعی در ارائه خدمات در سطح شهر خبر داد و گفت: عدالت اجتماعی اقتضاء می کند که درتمامی نقاط شهر خدمات یکسان ارائه شود که از جمله آن احداث پارک ها در چهار منطقه شهر است.

رئیس شورای اسلامی شهر همدان به بهره گیری مرکز مطالعات شورای اسلامی شهر همدان از نظرات کارشناسان و متخصصان در حوزه های مختلف اشاره کرد و افزود: باید در این زمینه کارگروه های تخصصی تشکیل شده و در امور و زمینه های مختلف از نظرات صاحب نظران استفاده شود.

نایب رئیس شورای شهر همدان نیز به دلایل لزوم شکل گیری مرکز مطالعات و پژوهش های شورا اشاره کرد و گفت: بهره گیری از توان فکری و ایده اهل فن و متخصصان در حوزه های مختلف از اهداف مرکز است که برگزاری جلسات متعدد در این زمینه طی سه سالی که از فعالیت مرکز می گذرد مبین استفاده از تخصص و تفکر متخصصان و کارشناسان و نیز ارج نهادن به آنها در استفاده از کوچکترین و بزرگترین ایده های آنها در راستای ارتقای شهر در ابعاد مختلف است.

استفاده از تفکر و ایده های متخصصان در مدیریت شهری

حمیدرضا طبی مسرور با تاکید بر استفاده از تفکر و ایده های متخصصان در مدیریت شهری اظهار کرد: گاهی شهروندان مطالباتی از شورا و شهرداری دارند که در اصل از وظایف اصلی شورا نیست اما باز پارلمان شهری تا حد امکان در راستای کمک به شهروندان وارد می شود.

سخنگو و رئیس کمیسیون خدمات شهری، حمل و نقل و ترافیک شورای اسلامی شهر همدان نیز انعقاد تفاهم نامه بین مجمع متخصصین همدان با مرکز مطالعات و پژوهش های شورا را بسیار ضروری دانست و گفت: استفاده از تمام پتانسیل های زیست محیطی از دیگر برنامه های شورای چهارم است که از جمله آنها در خرید اقدامات ترافیکی شامل اتوبوسها مباحث شهر سبز لحاظ می شود.

کامران گردان از تجهیز ۸۰ درصد سیستم آبیاری شهری به آبیاری قطره ای خبر داد و افزود : احیای قنوات و استفاده از آب قنوات در آبیاری فضای سبز، کاشت گونه های پایدار و دائمی، حذف چمن از فضای سبز شهری، حذف استفاده از آب شرب که قبلاً در آبیاری انجام می شده، ایجاد پارک های حاشیه ای و محله ای، افزایش سرانه فضای سبز از جمله اقداماتی بوده که صورت گرفته نیز در دست اقدام است

گردان یادآور شد: افزایش سرانه فضای سبز همچنان از اهداف شورای چهارم است که ایجاد پارک جنگلی «حیدره» از جمله اقداماتی بوده که هم اکنون در دست اجراست.

وی با بیان اینکه در مباحث ترافیکی در حوزه محیط زیست اقدامات مناسبی انجام شده است گفت: سعی شورا بر این است که نگاه به محیط زیست، کاهش هزینه ها و حفظ محیط زیست باشد.

رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر همدان نیز با بیان اینکه مدیریت شهری تشکل های مردم نهاد را که در حوزه های فرهنگی فعالیت دارند حمایت می کند، افزود : شورای چهارم شورای اجتماعی و محلات را راه اندازی کرده که این شورا بهترین بستر و جریانی است که می تواند آسیب های اجتماعی را شناسایی و محلات را اداره کند.

شورای اجتماعی محلات نقش مشارکت مردمی را افزایش می دهد

علی رضایی تقویت تشکل های مردمی را حائز اهمیت دانست و گفت: شورای اجتماعی محلات می تواند نقش مشارکت مردمی را افزایش دهد.

عضو شورای اسلامی شهر همدان نیز داشتن توسعه پایدار را در گرو لحاظ کردن جایگاه محوری آب دانست و گفت: در قانون بالادستی در امر توسعه پایدار موضوع آب را مطرح کرده اند که تشکل های مردم نهاد و سمن ها نقش مهمی در این زمینه می توانند ایفا کنند.

علی رحیمی فر با اشاره به اینکه مبحث محیط زیست و مدیریت مصرف آب تنها برعهده شورا و شهرداری نیست، اظهار داشت: بیشتر این امر وظیفه حاکمیت بوده و شهرداری هم در حوزه فعالیت و وظایفش باید اقداماتی داشته باشد که باید با وضعیت کنونی آب در فضای سبز دیگر از چمن استفاده نشود.

دیگر عضو شورای شهر همدان نیز با اشاره به انعقاد تفاهم نامه های مرکز مطالعات و پژوهش های شورا با مرکز علمی کاربردی دانشگاهی گفت: باید این تفاهم نامه ها نتایج و خروجی های مطلوبی به دنبال داشته باشد.

محمدرضا الیاسی با اشاره به فعالیت مجمع متخصصین همدان تاکید کرد : مطالبه گری این مجمع باید به گونه ای باشد که مدیران را به اجرای کارهای تخصصی سوق دهد.

شورای شهر همدان از ایده و نظرات کارشناسانه مجمع متخصصین همدان استقبال می کند

وی با بیان اینکه شورا از ایده و نظرات کارشناسانه مجمع متخصصین همدان استقبال می کند، افزود : مجموعه شورا، شهرداری و متخصصین باید در کنار همه برای توسعه و آبادانی شهر حرکت کنند.

عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر همدان نیز در ادامه ضمن ارائه گزارش کوتاهی از فعالیت فرهنگسراها در همدان ارائه داد و گفت: در حوزه اجتماعی و زیرساختهای فرهنگی اقدامات خوبی در شهرداری انجام شده است.

رضا غلامی خجسته با بیان اینکه در حال حاضر ۱۱ پروژه فرهنگسرا و سالن ورزشی با پیشرفت بالایی ۷۰ درصد در همدان در حال ساخت است، افزود: همچنین ۱۹ زمین برای ساخت پروژه های فرهنگی ورزشی آماده است که یکی از آنها برای دهکده ورزشی با حدود ۲۰ هکتار در نظر گرفته شده است.

خجسته به اشتغال زنان بد سرپرست و بی سرپرست در فرهنگسراها اشاره کرد و یادآور شد: در فرهنگسراها کلاسهای مختلف آموزشی برگزار می شود و علاوه بر این ۱۶ سازمان زیرمجموعه شهرداری در حوزه آموزش شهروندی وارد شده اند.

انتهای پیام/

دیدگاه شما

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
کنگره ملی8000شهیداستان همدان